USRPLUS pentru educație

↗ USR PLUS pentru Educație, prima comunitate națională online dedicată reformei educației din România.

USR PLUS pentru Educație reprezintă efortul unificat pentru a face încă un pas către îndeplinirea idealului "România educată".
Pagina este dedicată în totalitate educației, fiind prima comunitate națională online dedicată reformei educației din România.
Principiile cheie de funcționare sunt informația și transparența.
Vă invit să ne urmăriți pentru informații pe larg, detaliate și cu date clare în ceea ce privește progresul pe care îl facem în direcția îmbunătățirii calității educației, prin reforme și investiții.
 A fost creată comunitatea USR PLUS pentru Educație pentru a transparentiza modul în care se lucrează în Parlamentul României și în care se iau decizii cu impact asupra a generații întregi.
Ne dorim să vă aflăm părerile și ideile, iar voi să știți că sunteți bine reprezentanți și că oameni ca voi muncesc pentru reforma educației.

Cine sunt cei care și-au asumat misiunea de a reforma educația din România?

Noi suntem cei 8. Oameni care și-au pus pe pauză proiectele personale și profesionale pentru o misiune mai mare: aceea de a schimba România în bine, luptându-se cu inerția unui sistem educațional bolnav, nefuncțional, corupt. Suntem senatori și deputați USR PLUS din grupul de lucru pe educație din Parlamentul României care ne reunim zilnic cunoștințele, energia și intenția de schimbare pentru a le oferi copiilor români șansa la o educație ca afară. Pentru a păstra talentele în țară. 8 oameni cu zero toleranță la mediocritate, corupție și favoritisme.
Va fi ușor? Nu. Dar vom face tot ce ține de noi să se întample. Și deși nu avem majoritate parlamentară și multe din inițiativele noastre s-au lovit de zidul corupt, știm că împreună reușim: forța comunității și presiunea civilă la care îi vom supune cu ajutorul vostru vor da rezultate.

📲 Alătură-te și tu în comunitate! Devino ambasador al educației performante și corecte.

🟦🟧 Află mai multe despre activitatea fiecărui parlamentar pe pagina proprie: Ștefan Pălărie, Silvia Dinică, Irineu Darău, Cosmin Poteraș, Andrei Miftode, Brian Cristian, Daniel Toda, Cristian Paul Ichim.

Iată care sunt prioritățile strategice ale grupului de lucru pe Educație din Parlament pentru cea de-a doua sesiune parlamentară. Se lucrează intens la optimizarea legilor existente, cu focus pe:
📌 Management și guvernanță școlară: creșterea calității programelor de formare continuă a profesorilor, depolitizarea sistemului de învățământ
📌 Transparenta în învățământul superior
📌 Creșterea calității învățământului preuniversitar: catalogul electronic, modificarea legii privind asigurarea calității în învățământ, digitalizarea educației (curriculum, manuale, infrastructura, vouchere digitale)
📌 Masă Caldă în școli și extinderea programului “Școală după școală
📌 Finanțarea mai bună a sistemului educațional
📌 Educația timpurie

Fii parte din schimbare!

Iată care este parcursul sinuos al unei legi, de la depunere inițiativă, trecând prin dezbatere și vot în ambele Camere și până la promulgare și publicare în Monitorul Oficial.

Uneori, de la o idee la cadrul legal de aplicare a ei poate trece mult timp. Căutăm să fluidizăm acest proces, să îl facem cât mai scurt și mai eficient. Lucrăm cu atenție la modificările pe amendamente, consultăm experți, pentru ca legile rezultate să fie în folosul oamenilor, cuprinzătoare și de ajutor. Mai ales că vorbim despre subiectul sensibil, esențial, al educației.

Comentarii