Profită de studenţie ca să mergi mai ieftin la teatru


Unul dintre marile beneficii ale calităţii de student este că ai preţuri reduse la bilete pentru unele spectacole sau concerte. Ar fi o prostie să nu profiţi de acest avantaj, mai ales că reducerile sunt consistente, uneori preţurile fiind înjumătăţite.

Unul dintre motivele pentru care oamenii optează să se mute într-un oraş mare, fie pentru studii, fie cu locul de muncă, este faptul că, în metropole, viaţa culturală şi cea socială sunt mult mai bogate. Există mai multe instituţii de cultură, prin urmare şi evenimentele sunt mai numeroase şi, de obicei, superioare calitativ celor din oraşele mici.

Dacă ai rămas să studiezi în Baia Mare, însă, nu dispera. E adevărat, nu avem operă şi nici filarmonică în municipiu. Uneori, mai au loc concerte la Colegiul de Arte, susţinute de Camerata Euroart sau de diverşi invitaţi din alte oraşe. Însă în Baia Mare există două instituţii teatrale: Teatrul Municipal şi Teatrul Ararat, şi multe dintre spectacolele lor ar putea să-ţi placă. Mai ales că ambele oferă reduceri consistente pentru studenţi.

În cazul Teatrului Municipal, reducerea se aplică şi la abonamentele speciale pentru elevi şi studenţi, valabile pentru 10 reprezentaţii din stagiunea curentă. Găseşti detalii aici: http://teatrulbm.ro/eveniment/abonamente-pentru-elevi-si-studenti/.

Teatrul Ararat este o instituţie privată, cu sediul la Casa de Cultură din Baia Mare, şi care oferă de obicei spectacole vesele, optimiste, dar şi spectacole de poezie. Biletele pentru studenţi sunt cu reducere. Acesta este site-ul Teatrului Ararat: http://teatrulararat.hol.es/.

Acum nu îţi rămâne decât să te informezi asupra spectacolelor care se joacă la cele două teatre în această stagiune şi să îţi programezi nişte ieşiri în oraş plăcute şi utile, alături de prietenii tăi.

Găseşti titlurile şi sinopsisurile spectacolelor Teatrului Ararat aici: http://teatrulararat.hol.es/spectacole .

Programul lunar al Teatrului Municipal Baia Mare este publicat aici: http://teatrulbm.ro/program/ .

Găseşti detalii la zi despre programul celor două instituţii, despre viitoarele premiere şi despre disponibilitatea biletelor pentru fiecare reprezentaţie în parte şi pe paginile de Facebook: Teatrul Ararat BAIA MARE şi Teatrul Municipal Baia Mare.

Fie că alegi un spectacol de revistă, o comedie sau un spectacol după un text contemporan, îţi oferi şansa unei seri reuşite alături de prieteni sau de cel drag. Şi, cu siguranţă, vei avea mai multe subiecte de conversaţie ulterior, nu doar să-ţi bârfeşti profesorii, să te plângi de examene sau să diseci programele de divertisment de la televizor. Mai ales pentru un om cu studii superioare, e important să îşi dezvolte şi latura spirituală, şi nu mă refer aici la mersul la biserică. Să citeşti cărţi, să vezi spectacole, să asculţi muzică de calitate (da, inclusiv muzică clasică) nu înseamnă să devii plictisitor ci, din contră, să îţi lărgeşti orizontul. Iar dacă te întrebi cum îţi vor servi toate astea la agăţat, răspunsul este că întotdeauna oamenii inteligenţi şi culţi au mai mult succes la sexul opus.

Comentarii