Batoanele proteice sunt o alegere optimă pentru cei care vor să-și satisfacă pofta de zahăr într-un mod sănătos. Datorită conținutului de proteine, acestea vă pot oferi senzația de sațietate pe parcursul zilei și totodată ajută la menținerea echilibrului dietei. După prepararea acestor batoane, puteți să le împachetați și să le serviți unde doriți. Pentru a obține 10 bucăți de batoane, aveți nevoie de:
• 1 cană de pudră de proteină de ciocolată (sau proteină simplă și puțină cacao)
• ½ cană de semințe de cânepă
• 1 cană de amestec de nuci și semințe
• ½ cană de semințe de chia
• ¼ linguriță de scorțișoară
• 25 g ciocolată neagră, răzuită
• 20 bucăți de curmale, tăiate
• 4 linguri de ulei de cocos
• 1 lingură de unt de nucă
• ¼ cană de apă
Instrucțiuni:
• Așezați hârtia de copt în tavă.
• Amestecați pudra de proteine de ciocolată, semințele de cânepă, amestecul de nuci și semințe, semințele de chia, scorțișoara și ciocolata neagră într-un blender. Încercați să nu amestecați prea mult timp în cazul în care doriți să fie puțin crocant. Puneți amestecul deoparte.
• Adăugați curmalele, uleiul de cocos, untul de nucă, uleiul CBD și apa și amestecați bine. În cazul în care amestecul este prea tare, adăugați treptat mai multă apă pentru a lichefia compoziția.
• Amestecați ingredientele umede cu cele uscate într-un bol mare.
• Turnați amestecul în tavă și răspândiți uniform. Nu va crește sau nu se va schimba ca dimensiune, așa că gândiți-vă cât de groase doriți să fie aceste batoane. Utilizați o ustensilă de bucătărie plată pentru a netezi partea de sus. Opțional puteți adăuga nuci și semințe peste acest amestec.
• Puneți amestectul la frigider timp de 2-3 ore, apoi puteți să le feliați și să le savurați.
Cozonac cu cireșe și CBD
Ingrediente:
• 2 ½ căni făină de grâu organică albă (625 ml)
• 1 cană de făină integrală (250 ml)
• 2/3 cană ovăz organic (150 ml)
• 1/3 cană semințe de cânepă cu coajă (75 ml)
• 1 lingură sare (5 ml)
• 1 linguriță praf de copt (5 ml)
• 1 lingură bicarbonat de sodiu (5 ml)
• 1 ¾ cană lapte bătut (425 ml)
• 1 ou mare
• ½ cană smochine deshidratate, mărunțite (125 ml)
• ½ cană fructe uscate (125 ml)
• 1 lingură semințe de cânepă cu coajă (5 ml)
Instrucțiuni:
- Preîncălziți cuptorul la 190°C.
- Așezați o hârtie de copt în tavă.
- Amestecați făina de grâu, făina integrală, ovăzul, cânepa, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Într-un alt bol amestecați laptele bătut, uleiul CBD și oul iar apoi adăugați-l treptat la primul amestec până când se formează un aluat. Adăugați smochinele și cireșele și amestecați bine. Așezați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l iar apoi transferați-l în tava cu hârtia de copt pregătită.
- Presărați peste aluat1 linguriță (5 ml) de semințe de cânepă, așezați-l în formă rotundă de aproximativ 18 cm și marcați suprafața acestuia cu ajutorul unui cuțit.
- Coaceți timp de 40 minute sau până când cozonacul este maroniu auriu și după ce ați făcut testul scobitoarei. Se lasă să se răcească timp de 30 minute înainte de a-l felia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu